Úpravy Brabus se provádí i v Česku – Prošel ji tento Range Rover

Mnozí si myslí, že Brabus se soustředí pouze na úpravy vozů Mercedes. Opak je však pravdou, společnost Auta Super v Česku a na Slovensku zastupuje další tři oddělení této společnosti, která se soustředí na úpravy vozů značek Porsche, Rolls-Royce a Range Rover. Tyto úpravy probíhají i u nás, na domácí půdě v České republice. Jedním z nedávno vylepšených aut byl Range Rover P530, tedy vlajková loď této britské značky. Z tohoto respektovaného majestátního vozu se stal unikát, nezapadne ani vedle nejluxusnějších SUV Rolls-Royce Cullinan či Bentley Bentayga.

Úpravy Brabus se provádí i v Česku – Prošel ji tento Range Rover

Historie německé společnosti Brabus

Mladý Bodo Buschmann si roku 1977 pořídil Porsche, s nímž jezdil do tátova dealerství Mercedesu. Otci se nelíbilo, že jeho syn používá auta konkurenčních značek, takže ho přesvědčil, aby jezdil pouze vozy Mercedes. Bodo sice souhlasil, ale pro svou lásku ke sportovním autům si novou třídu S (W116) značně vylepšil. Proč? Automobilka s trojcípou hvězdou ve znaku mnoho čistokrevných sportovních strojů nevyráběla. Úprava od Buschmanna mladšího se velice líbila zákazníkům otcova dealerství, což postupně vedlo k založení tuningové firmy Brabus. Jak vznikl její název? Společnost byla založena dvojici mužů Bodo Buschmann a Klaus Brackmann, název se skládá z prvních tří písmen jejich příjmení. Později Bodo od Klause koupil celý podíl, po jeho smrti roku 2018 vedení společnosti převzal syn Constantin Buschmann.

Úpravy Brabus se provádí i v Česku – Prošel ji tento Range Rover

Vizuální úprava Brabus vrcholného Range Roveru

Aplikovaná úprava zahrnující nejen designové, ale i aerodynamické prvky z lehkých materiálů (například karbonu), obsahuje především přepracované nárazníky, difuzor, decentní karbonové křídlo a nápisy Brabus vpředu i vzadu. Pro větší odvážlivce se nabízí ještě obložení blatníků z uhlíkových vláken. Působivý vzhled podtrhují kola Monoblock ZV „Platinum Edition“. Upravený Range Rover byl následně polepen ochrannou PPF fólií.

Úpravy Brabus se provádí i v Česku – Prošel ji tento Range Rover

Výfukový systém Brabus pro Range Rover má dva úkoly

Upravovaný exemplář dostal lepší výfukový systém. Ten v první řadě dále vylepšuje celkový design. Díky použití těch nejlepších materiálů nový výfukový systém vypadá nejen lépe, ale i kvalitněji. To nejlepší nastane po nastartování a sešlápnutí plynového pedálu. Výfuk se umí pro jednoho líbezně, pro druhého až hromově rozeznít. V tichém režimu si posádka i nadále může užívat absolutní klid, a to včetně komfortního vzduchového podvozku a vynikajícího odhlučnění.

Úpravy Brabus se provádí i v Česku – Prošel ji tento Range Rover

Komu je 530 koní Range Roveru P530 málo, může sáhnout po zvýšení výkonu

Pohon této výkonné verze Range Roveru s názvem P530 zajišťuje 4.4litrový V8 twin-turbo, který Britům dodává německá automobilka BMW. Dvojitě přeplňovaný osmiválec standardně produkuje výkon 530 koní a točivý moment 750 Nm. S úpravou Brabus PowerXtra LR44-600 se parametry motoru zvednou na 600 koní a 800 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h se po úpravě zkrátí z 4.6 na 4.4 sekundy (verze s prodlouženým rozvorem je o 2 desetiny pomalejší).

Úpravy Brabus se provádí i v Česku – Prošel ji tento Range Rover

Přejít zpět